Анхинга Фацтс: Животиње Сјеверне Америке

Физички опис

Анхинга је већа врста птица која се простире између 75 и 95 центиметара и може се похвалити распоном крила до 110 центиметара. Њихови велики распони крила омогућавају им да лете више слично летачким карактеристикама јастреба или лешинара. Они су сексуално диморфни, са женкама које су више браон у односу на црне боје мужјака и мање. Њихова пера има мању пловност од патака, што им омогућава да могу ронити под водом, а такође ће пливати са својим телом под водом само са својим мршавим вратовима који стрше изнад њега, што доводи до њиховог надимка "птица змија".

Диет

Анхинга једе рибу средње до мале величине, као и асортиман водених ракова и инсеката. Они су у стању да пливају врло ниско у води због смањене пловности у поређењу са другим птицама, што им омогућава да лови свој плен, који је понекад скривен са површине воденом вегетацијом у води.

Хабитат анд Ранге

Анхинга се може наћи живе на сјеверу као југоисточни САД у топлијим мјесецима, са сталном базом у Мексику током цијеле године. Током топлијег времена мигрирају на сјевер и обично се налазе близу водених екосистема који се споро крећу, као што су мочваре и мангрове. Анхинга је миграторна птичја врста чије се подручје налази унутар Америке. Они лете на север у источним Сједињеним Државама како би се узгајали током лета. Постоје сталне колоније на Флориди и даље на југу у Мексику и Јужној Америци. Анхинга је прилагођена лову у спорим, плитким, топлим водама које се налазе у мочварама, мочварама и мангровама. Они више воле сунце и топло време, а ово разматрање за температуру је оно на коме заснивају своје миграцијске обрасце. Најудаљенији север су пронађени у Пенсилванији и Висконсину. Они нису заштићена врста, а њихов статус очувања сврстао је Анхингу као врсту "најмање бриге". Анхинги се понекад користе као индикатори загађења за влажна подручја у којима живе, јер проводе толико времена у води и око ње.

Понашање

Анхинга је дартер, врста птица које лове рибу. Они су у могућности да роне веома ниско у воду и убију свој плен, и брзо ударају да би ухватили оброке. Њихови кљунови и вратови су се јединствено развили да би то могли да ураде. Они могу јести до тада подизањем лица према горе и гутањем, тако да риба може да се спусти својим дугим вратовима. Они нису у стању да лете када су им крила мокра, тако да се могу видети како стоје у полаганим водама мочваре са испруженим крилима да се осуше, тако да могу да полете. Њихово понашање у лету навело је људе да их описују као "црне папирнате једрилице", јер не морају често да лупају крилима. Анхинга живи и мигрира не само са другим члановима своје врсте, већ и са другим врстама као што су чапље и корморани, птице за које се често чак и погрешно сматрају.

Репродукција

Репродукција унутар врсте Анхинга почиње са мужјаком. Он бира место у колонији да би се гнездио, а затим почиње да покушава да привуче женку. Ово се изводи извођењем плеса који укључује махање крилима, гледајући у небо како то чине кад се спремају да прогутају храну, а затим се дубоко клањају женки. Једном када жена позитивно реагује, мушкарци добијају залихе које укључују штапиће и зелено лишће за изградњу гнијезда. Гнезда су увек близу воде, обично на дрвету које га надвисује. У сваком гнезду обично има између 2 и 5 јаја. Оба родитеља се наизменично полажу на јаја за период инкубације од 25 до 29 дана. Мало је података који нам дају конкретан временски оквир када млади напуштају гнијездо и лете, иако се код већине птица то догађа негдје између доби од одбића и постизања потпуне сексуалне зрелости.

Рецоммендед

Цаллиопе Хуммингбирд Фацтс: Животиње Сјеверне Америке
2019
Религиозна уверења у Костарика
2019
Еастерн Рифт Валлеи (Грегори Рифт) - Географија Африке
2019