Цалифорниа Сеа Лион Фацтс: Животиње Сјеверне Америке

Физички опис

Калифорнијски морски лавови (Залопхус цалифорнианус) врста су "обалних ушних печата". Они показују сексуални диморфизам, при чему одрасли мужјаци обично имају телесне величине које су 1, 2 пута дуже, и тежине које су 3-4 пута веће него оне женки. Они имају просечну величину у распону од 5, 5 до 7, 25 стопа (1, 7 и 2, 2 метара). и просечне тежине од 610 до 860 фунти (275 до 390 килограма). Боја длаке ових животиња варира од чоколадно смеђе код мужјака до златно смеђе код женки. Мужјаци развијају сагитални грб у доби од око 5 година, који се у почетку појављује као чекић на глави. Уређено тијело и добро обликоване пераје ових морских лавова омогућавају им да се добро прилагоде својим воденим стаништима. Дебели слојеви блубера изолују њихова тела од хладних вода Тихог океана.

Диет

Калифорнијски морски лав има изузетно флексибилну исхрану са великом базом плијена. Ово варира како се мења њихова локација. Обично се хране са четири до пет врста које су локално обилне и специфичне за било који регион. Рибе, лигње и шкољке су сви дијелови дијете ових морских лавова у већем дијелу њиховог асортимана. Пацифиц Сардинес, Јацк Мацкерелс, Ред Оцтопусес и Нортхерн Анцховиес су неке од врста које најчешће конзумирају ове животиње у Калифорнији. Примарна база плијена морских лавова у мору Кортез дуж мексичке обале укључује Плаинфин Мидсхипман, Деепватер Серрано, Пацифичку рибу и друге локалне морске врсте. Обично се хране дуж обала и вода изнад зона континента, као и даље према дну океана, мада рјеђе.

Хабитат анд Ранге

Калифорнијски морски лавови настањују воде океана Тихог океана преко континенталног појаса и зона нагиба. Често су примећени у ушћима, увалама и пешчаним или стеновитим обалама лучких подручја. Калифорнијски морски лавови напредују дуж западне обале Сјеверне Америке, а примијећени су и на сјеверу као Аљаски залив до југа као Пунта Сан Педрилло, Костарика. Рокери (колоније за размножавање) ових животиња могу се посматрати са острва у Баја Цалифорниа Сур (Мексико) до оних даље на северу у јужној Калифорнији (САД). Ова врста је сврстана у категорију "Најмање забринутости" од стране ИУЦН-а, због њихове раширене и растуће величине популације. Без обзира на то, неодговорне риболовне праксе, криволов и природне катастрофе, укључујући временске прилике везане за Ел Нино, представљају значајан допринос стопама смртности ових морских лавова. Китови убице и велике ајкуле су природни предатори ове врсте.

Понашање

Калифорнијски морски лавови су веома интелигентни и разиграни. Они могу остати на мору око 14 дана у једном потезу, за које вријеме мигрирају или се хране, било сами или у групама. Такве морске излете обично прате фазе „извлачења“, када се морски лавови одмарају на одређеним локацијама дуж обале. Након сезоне размножавања, адолесценти и одрасли мушки морски лавови обично мигрирају према сјеверу, а неки досежу до сјеверног дијела Орегона или чак Британске Колумбије. Жене ће, међутим, наставити да се хране у водама ближе локвама. Женке и младунци подлежу током јесени и зиме, а мужјаци се обично праве у јануару и фебруару. Калифорнијски морски лавови дуго су били предмет важних научних истраживања због својих високих когнитивних способности. Животиње су популарно коришћене од стране циркуса и морских сисара за забавне сврхе због њихових способности да брзо науче изведбене трикове. Организације за добробит животиња, међутим, и даље критикују употребу тих животиња у те сврхе.

Репродукција

Калифорнијски морски лавови постижу сексуалну зрелост у старости од 4 до 5 година. Узгој се одвија током летњих мјесеци од маја до јула. Мужјаци строго бране своје територије, често чак и пост (уздржавање од хране) како би задржали своје положаје у својим одговарајућим локацијама. За то време, они зависе од њиховог муља као складиштеног извора енергије. Женке бирају своје партнере тако што се крећу са једне територије на којој је мушкарац на друго у оквиру роокера. Са гестацијским периодом од 11 месеци и само једним младунцем које производи једна жена у години, стопа раста ових животиња је прилично спора. Њихове мајке чувају новорођенчад у периоду од око 10 дана, након чега женке почињу да се враћају у воду ради исхране. Понекад се хране 3 дана, док младунци остају на обали и играју се или се друже међу собом. Женке се поново враћају како би дојеле своје штенце у кратким интервалима, углавном не дуже од једног дана. Комуникација мајке и младунчета је различита за сваки пар и, након одређене фазе, младунци почињу да улазе у воду са својом мајком да развију сопствене вештине храњења. Одрасли мушки морски лавови имају малу улогу у подизању штенаца, али показују релативно виши степен укључености него мушкарци других врста отариидног (Еаред сеал).

Рецоммендед

Шта су природни ресурси Соломонских острва?
2019
Етничке групе Танзаније
2019
Идахо Стате Флаг
2019