Цар Пенгуин Фацтс: Животиње на Антарктику

Физички опис

Цар пингвин, или птенодитес форстери, који користи своје биномно име, је најтежи и највиши пингвин. И мушки и женски су идентични у перју и величини тела - расту до висине од 48 инча и тежине између 49 и 99 фунти. Сви пингвини имају аеродинамично тело и не могу да лете. Усмерена тела цара пингвина треба да помогну пливању. Њихови језици имају стражње бокове како би се осигурало да њихов плен не може лако побјећи једном када га ухвате. Њихово тамно перје мијења се у смеђе за вријеме Антарктичког лета. Молтинг је прилично брз код ове врсте, траје око 34 дана.

Диет

Императорски пингвини углавном једу рибу, иако ће се од других морских бића, као што су крил, главоношци и ракови, правити гозбе. Приликом лова, врста може провести скоро 20 минута потопљених на дубину од око 535 метара. Врсте пингвина имају специфичне адаптације које му помажу да опстане под водом током ових неколико минута. Они укључују јединствено структурирани хемоглобин, чврсте кости за снижавање баротраума, способност да се искључе мање есенцијалне функције разних органа, а изравнавање перја спречава губитак топлоте.

Хабитат анд Ранге

Постоји око 17-20 врста пингвина, у зависности од тога који природословац питате. Број изумрлих врста је несумњиво још контроверзнија дебата. Укупна глобална популација царских пингвина у 2009. години износила је 595.000 одраслих птица, а 46 колонија је било распоређено по Антарктику и подантарктику, а процјењује се да их 35% живи сјеверно од Антарктичког круга. Нажалост, царски пингвин је пребачен из врсте "најмање забринутости" у ону са "скоро угроженим" статусом од стране Међународне уније за очување природе у 2012. Главни разлози њиховог опадања становништва укључују климатске промјене, смањене доступност хране и уништавање станишта, као и инфекција болестима.

Понашање

Царски пингвини немају фиксирана гнезда као и већина других птица. Као такви, чине гласовне позиве како би идентификовали своје пилиће и партнере. Од свих врста птица, ови пингвини живе у најхладнијим срединама где су температуре ниже од -40 степени Целзијуса. Као таква, њихова пера им помаже да преживе у овом хладном окружењу спречавајући губитак телесне топлоте. Такође, њихова тела су у стању да ефикасно врше терморегулацију, одржавајући телесну температуру без ометања других важних метаболичких процеса.

Репродукција

Царски пингвини се паре током зимских периода на Антарктику. Пингвини су познати по томе што се крећу до 120 км у потрази за узгојним колонијама. Женка полаже једно јаје које се углавном инкубира од стране мушког партнера док се храни за храну. Два родитеља се измјењују да се брину за ново излеглу пилић. Иако је типичан животни вијек овог пингвина 20 година у дивљини, неки појединци могу живјети и до 50 година. Шансе за преживљавање просечног цара пингвина процењене су на 95%, а око 1% њих живи до 50 година.

Рецоммендед

Фацтс оф Ред-Таилед Хавк: Животиње Сјеверне Америке
2019
Највиши вулкани на свету
2019
Ко је изумио телефон?
2019