Чињенице о жалости: Животиње Сјеверне Америке

Голубица је птица која припада породици голубица. Такође се често назива и америчка јадна голубица или голубица. Налази се у Северној Америци. Они су чешћи у Сједињеним Државама и Канади. Процењује се да је тренутна популација голубице преко 475 милиона. Ова популација је константна упркос ловцима на птице. Размножавање је веома кратко, због чега становништво није под великим утицајем лова.

Физички опис

Голубица је танка птица средње величине. Дугачак је око 31 цм. Његова тежина се обично креће од 112-170 грама, али са просеком од 128 грама. Глава жалости голуба је обично заобљена. Имају ноге на ногама, са три прста окренута према напред, а друга уназад. Ноге су обично кратке и црвенкасте боје. Кљун је кратак и тамно обојен. Очи су тамне са светлом кожом око њих. Крила имају црне тачке, а вањска репна пера су бијела, а унутрашња црна. Одрасли мужјаци су контрастни од женки ружичасто-пурпурном бојом на подручју врата. Ове мрље готово да не постоје код жена. Женке су углавном мање од мужјака.

Хабитат анд Ранге

Жалосни голубови имају широк спектар станишта. Они заузимају отворена и полуотворена склоништа. Они граде своја гнијезда у подручјима као што су фарме, травњаци, дрвеће у градовима и близу људских станишта и слабо шуме. Њихова гнезда су направљена од иглица четињача, малих гранчица и лопатица за траву. Гнезда се најчешће праве слабашно. Они више воле да граде гнијезда на повишеним подручјима. Међутим, ако им недостаје погодно повишено подручје, они иду напријед и граде гнијезда на земљи. Склони су избјегавању мочварних и густих шумовитих подручја.

Диет

Већина голубова у жалости хране се сјемењем. У ствари, семе формира до 99% своје исхране. Они преферирају канола, кукуруз, просо, шафран и сјеменке сунцокрета. Птице би ретко огребале земљу у потрази за житарицама. Уместо тога, они покушавају да једу оно што је видљиво, уместо да траже оно што је скривено. Примијећено је да се хватају на стабљике док се хране. У ријетким приликама, опажени су жаљени голубови који се хране пужевима и малим инсектима. Они се углавном хране до њиховог задовољства пре него што оду на одмор када се деси пробава. Често се окупљају на местима за пиће ујутро или увече.

Понашање

Жалосни голубови пију воду усисавањем. Они не подижу или нагињу главу док пију воду. Лежали су на земљи или на гранама дрвећа до сунца. Док сунце залази, они протежу једно од њихових крила и процес траје око 20 минута. Купање прашине је уобичајено понашање голубова у жалости. Сагну главу између рамена док спавају. И мушкарци и жене брину се за своје млађе. Они их хране голубим млеком првих дана након излегања.

Репродукција

Сесија парења почиње када мужјаци праве буку док лете изнад женки. Затим се спуштају и мушкарци прилазе женкама. У овом тренутку, мужјаци обично напуштају пера на грудима. Мушки потом води женке на потенцијална мјеста за размножавање. Женка тада бира једну локацију на којој граде своје мјесто за узгој. Женка је остављена да гради гнијездо док се мушкарац креће око скупљања грађевинског материјала. Затим се касније паре. Женке би касније положиле јаја, два до пет. Оба пола инкубирају јаја када је период полагања завршен. Мужјаци се инкубирају од јутра до поподнева, а женке преузимају остатак дана. Гнездо се никада не оставља без надзора током периода инкубације. Јаја се излежу након периода од око две недеље. Жалосни голубови су обично моногамни, један мушки пар са једном женком. Склони су својим младима заједно. Међутим, кад год се појави потреба за стицањем новог партнера, они то чине.

Рецоммендед

Шта су природни ресурси Соломонских острва?
2019
Етничке групе Танзаније
2019
Идахо Стате Флаг
2019