Ферругиноус Хавк: Животиње Сјеверне Америке

Физички опис

Жетелац има белу главу, пернате ноге и пругасте, смеђе раме и леђа. Познато је да су његови делови раштркани и да има сиво-браон крила. Реп белог јастреба је бијеле боје с предивном смеђом кором. Женке са жљебовима су углавном нешто веће од мужјака, мада постоји мало преклапање између великих мужјака и малих женки у опсегу мјерења. Дужина просјечног одраслог јастреба је око 1, 7 до 2, 3 стопе (51 до 69 центиметара), а они имају просјечан распон крила од између 4 и 5 стопа (122 и 152 центиметра). Тежина ферругиноус хавк се креће између око 2.2 и 5 фунти (977 и 2.267 грама).

Диет

Познато је да јастреб са жљебовима плијени на сисаре средње величине. То се обично ради на отвореним локацијама са оскудном вегетацијом, као што су бадландси, прерије и равнице. Углавном се баве веверицама, јагњацима, преријским псима и бројним другим, мањим животињама, нарочито глодавцима. Због своје широке звечке, ове птице имају способност да прогутају много веће сисаре у поређењу са другим, сличним величинама раптора. Познато је да је жљебасти сокол смјештен на повишеним површинама или да стоји изнад јазбине сисара приликом лова. Оно што је најзанимљивије је то што пазе на обрасце лова црвених јастребова како би открили популације богате сисарима.

Хабитат анд Ранге

Као стриктно северноамеричке врсте, обилан јастреб се обично налази у југозападној Канади, западним Сједињеним Државама и северном Мексику. Познато је да ови јастребови живе у отвореним земљама, укључујући степске пустиње, суве прерије и подручја покривена сабљом, гдје се хватају велике популације малих сисаваца који живе у њиховој краткој вегетацији. Такође је уобичајено да се огрлицасти јастреб нађе на култивисаним земљиштима као што су оранице. Иако је птица селица, путује само кратким растојањима између зимовалишта и плодних површина. Његова путовања су ограничена између Канаде, Мексика и САД-а.

Понашање

Лет ђубрета је активан, а карактеришу га полагани ритам крила, као код малих орла. Она се уздиже са благо подигнутим крилима, иако су крилца крила скоро равна. Док лови, птица може да се претвори у ветар и лебди или змаја на месту. Такође су виђени и ловци на земљи. Жбунасто јастреб такођер користи лебдеће и ниско крстарење по земљи како би олакшало своје ловне сврхе. Птица је територијална и држи се сукоба са неколико других великих врста грабљивица, као што су совице са кратким ушима, велике рогате сове, кокошињаци, гаврани, свраке и златни орлови. Ове птице грабљивице ће се такмичити на територијама, храни и одбрани својих гнезда.

Репродукција

Раздобље полагања јајета код варалице варира у зависности од временских прилика, географске ширине и понуде хране. У канадским дијеловима подручја птица, она полаже своја јаја од друге половице априла до краја јуна, док то чини од средине марта до средине маја даље на југу. У инкубацији јаја, које трају око 32 дана, учествују и мушки и женски гроздови. Женке леже између 3 и 5 јаја, а када се јаја излегну, неопходно је да родитељи седе на младим пилићима најмање недељу дана како би били сигурни да не постану превише хладни ноћу, или сувише врући. средином дана. Млади почињу да лете за око 5 до 6 недеља након рођења и постизу сексуалну зрелост за две године.

Рецоммендед

Забрањени град Кине
2019
Вермонт Стате Флаг
2019
Најгушћа држава у Сједињеним Државама
2019