"Биг Сик" птица националног парка Кругер

Национални парк Кругер се налази у североисточној Јужној Африци. Простире се на површини од 7.523 квадратних миља, што га чини једним од највећих националних паркова у Африци. Туристи из цијелог свијета посјећују овај парк на сафарију како би угледали разноликост дивљих животиња. Скоро сви се надају да ће видјети "велике 5" сисаре. Не толико људи зна за "велике 6" птице. Велики 6 је списак од 6 врста птица које су изабрали службеници парка због њихове јединствености. Овај чланак има поглед на те птице.

6. Кори Бустард - \ т

Кори бустард стоји између 2 и 4 инча и 3 инча 11 инча у висини са распоном крила од 7 стопа до 7 инча. Генерално тежи између 14 и 40 фунти и сматра се да је највећа летећа птица на свету. Кори бустард има браон леђа, сиви врат и прекривен је црно-белим узорком.

Његово станиште је у травњацима са песковитим земљиштем и малим падавинама. Њихова исхрана се састоји од инсеката, малих гмизаваца, малих сисара, других птичјих јаја, траве, семена и бобица. Сезона гајења се поклапа са кишном сезоном. Женке полажу јаја у шупљем тлу, обично у близини дрвета или термита.

5. Борилачки орао -

Борбени орао расте до дужине између 31 и 38 инча и тежи између 6, 6 и 13, 7 фунти. Крила се протежу између 6, 2 стопа и 8, 6 стопа, што га чини највећим орлом у Африци. Одрасли борбени орао има тамно смеђе-сиво перје на леђима, глави и грлу. Груди и стомак су бели са тамним мрљама.

Ова птица преферира шумске или шумовите саване за гнијежђење и лов. Борбени орао је врхунска врста предатора. Његова исхрана се састоји од других птица, гмизаваца и сисара. Генерално, сезона гајења је између новембра и априла. Женке полажу једно јаје сваке друге године. Ова врста птица се сматра рањивом.

4. Рак за седлање -

Рода са седлом је велика птица која може нарасти до висине од 59 инча са распоном крила од 7, 9 стопа до 8, 9 стопа. Ове птице могу тежити од 11 фунти до 16, 6 фунти. Њен изглед је јединствен по томе што су му глава, доњи део леђа и крила прекривени прелепим црним перјем. Горњи део леђа, груди и стомак су бели, а дуги кљун је црвен са црном траком и жутом траком између очију.

Ова птица се може наћи у мочварама, отвореним и шумовитим. Главну исхрану чине жабе, рибе и ракови, мада је виђена и храњена малим рептилима и другим птицама. Ракија која се наплаћује од седла поставља једно до два јаја у велико, гнијездо гнијездо које се налази високо на дрвећу.

3. Лаппетфацед Вултуре - \ т

Лешинар је стари свијет. То је велика птица која расте између 37 и 45 инча. Његов распон крила је између 8, 2 стопа и 9, 5 стопа. Ова птица обично тежи око 14 килограма. Његова укупна боја је браонкаста црна са неким беличастим перјем на горњим ногама. Лешинар с лицем на глави нема пера.

Његово преферирано станиште је у сувим саванама или пустињама са минималном покривеношћу стабала. Ова врста птица је чистач, што значи да се храни углавном на лешевима које налази на отвореном. Гнијезде граде на врху стабала багрема и повезују их с крзном, перјем или лишћем. Женке леже и гнезде јаја у овом парку између маја и јануара. Лешинар лапет-лице је угрожена врста.

Пел'с Фисхинг-Овл \ т

Пелова рибарска сова једна је од највећих сова на свету. Може достићи између 20 и 25 инча дужине, а крила се простиру на око 60 инча. Тежи између 4, 4 и 5, 2 фунти. Ова сова се може препознати по смеђој до тамножутој боји са пјегама које покривају њено тело. На перјем репа има тамне пруге и бело грло које је обично прекривено смеђим перјем.

Ова врста птица може се наћи у шумама у близини водених тијела. Лови се ноћу и обично једе жабе и рибу. Сезона размножавања Пелових риба је у сувој сезони. Ова сова гради своје гнијездо у рупама које се налазе у стаблима стабала, гдје женка полаже између 1 и 2 јаја.

1. Гроунд Хорнбилл -

Земљана хорнбилл је једна од највећих врста хорнбилла. Расте између 35, 4 и 50, 8 инча са распоном крила од 19, 5 до 24, 3 инча. Обично тежи између 4, 9 и 13, 7 фунти (у зависности од пола). Ове птице су црне боје са светло црвеном кожом око очију и грла. Женке се могу препознати по свијетлоплавој прузи испод браде.

Земљани хорнбилл је ендем за подсахарску Африку. Његово преферирано станиште је у травњацима са неким дрвећем. Његова исхрана је разноврсна и састоји се од инсеката, малих гмизаваца, жаба, пужева и малих сисара. Ове птице се размножавају у групама од најмање 3 пара. Женке полажу између 1 и 3 јаја на почетку кишне сезоне. Ако је положено више од 1 јаја, или родитељи или друга браћа убијају све осим једне бебе. Земљани хорнбилл се сматра угроженом врстом.

Рецоммендед

Земље које једу највише шећера
2019
Цанадиан Симболс
2019
Еонс Ин Еартх'с Геологицал Рецорд
2019